marți, 23 iunie 2009

Ridzi? De unde răsar ăştia, fraţilor?!

Agenda publică este ocupată de scandalul Ridzi. Sigur, dacă n-aţi aflat cine naiba mai este şi asta, o să vă spun pe scurt: este una din PD-L, fata care o slujeşte orbeşte pe fiica preşedintelui, merit pentru care a şi primit funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Evident, după ce a fost instalată, a început prăduiala prin minister şi umflarea schemei de personal cu tot felul de lipitori din partid, răsplătiţi cu funcţii de consilier, pentru că au lipit afişe în campania electorală. Aici intervin câteva chestiuni interesante, despre care este bine să vorbim.

De unde a apărut Monica Iacob Ridzi în prim-planul politicii româneşti şi ce merite are pentru a ocupa fotoliul de ministru al Tineretului şi Sportului? Nimic n-o recomandă pe aceasta pentru o carieră politică de succes. Discursul său public este şleampăt, iar apariţiile media sunt neconvingătoare. Dar pe cât de plată este ca şi impact la electorat pe atât de slugarnică şi eficientă este la conducerea organizaţiei de tineret a PD-L. Prin ea, grupul din jurul preşedintelui Băsescu reuşeşte să controleze o zonă extrem de importantă a partidului. Dar cum se explică împingerea sa către portofoliu de ministru? Căciula este mult prea mare pentru un personaj precum Ridzi. Chiar nu se găsea altcineva mai potrivit în tot partidul pentru a se ocupa de destinele sportului?

Aţi văzut cât de insignifiantă este ministresa hunedoreană lângă Nadia Comăneci, Hagi, Ţiriac, Năstase şi alţi mari sportivi. Mulţi dintre aceştia au condus afaceri importante, au construit adevărate şcoli de performanţă în urma lor, reprezintă ceva numai prin simpla lor prezenţă. Nu, în ciuda acestor lucruri evidente, politruci din PD-L au considerat că este mai potrivită Ridzi. N-a făcut nimic semnificativ în viaţa ei, dar este bună să reprezinte sportul românesc. Nesimţiţilor, în acest fel distrugeţi orice speranţă că performanţa şi munca sunt recunoscute! Promovaţi nulităţi obediente din partid în detrimentul unor oameni valoroşi, trecuţi în plan secund doar din cauză că nu vă plătesc vouă cotizaţie şi nu ling clanţele uşilor de la birourile voastre!

O fi vinovată Ridzi? Până când justiţia nu se pronunţă, este curată. N-aş paria că justiţia îşi va face datoria în acest caz. Însă, furăciunea este evidentă. În vreme de criză, chiar este o nesimţire să arunci banii pe spectacole şi să plăteşti televiziunile pentru a furniza informaţii despre tine şi despre fiica preşedintelui, două personaje care se înghesuiau lângă tineri pentru a părea fete din popor. De unde apar ăştia, fraţilor? Cine ne-a blestemat să-i suportăm?

PS: GO, RIDZI, GO!!!
http://www.happyfish.ro/vrem_alta_romanie/go_ridzi_go_/

Niciun comentariu: