marți, 3 noiembrie 2009

Crin, de ce mi-a fost frică, n-ai scăpat!

Tot mai mulţi analişti politici par a fi într-o competiţie în a-l fixa pe Crin Antonescu pe locul trei. Ba aruncă pe piaţă sondaje în care Băsescu şi Geoană au un avans astronomic faţă de candidatul PNL, ba scornesc motive pentru care Crin ar fi pierdut locul în finală. Cică din cauza mogulilor, care stau în spatele candidatului PSD. Suntem abia la mijlocul campaniei electorale şi jocurile sunt departe de a fi făcute. Experienţa mă face să cred că în cutiile cu surprize încă se găsesc destule lucruri care să provoace schimbări spectaculoase. Aduceţi-vă aminte ce arătau sondajele de opinie la un moment dat şi cât de spectaculos s-au impus Constantinescu, Băsescu şi Oprescu. Totuşi, de ce mi-a fost frică şi ce i se întâmplă lui Antonescu, ca să explic şi titlul, nu-i aşa?

În urmă cu câteva luni, mai exact în perioada în care liberalii doljeni reîncepuseră păruiala - în joc fiind locul la manşă pentru ca filiala să aterizeze cât mai lin în hangarul PSD -, l-am avertizat pe Crin Antonescu. Mă temeam că va fi trădat tocmai de cei care beneficiau din plin de colaborarea cu opoziţia, primind, în schimb, funcţii şi contracte oneroase. În fruntea organizaţiei urma să fie instalat un individ îmbogăţit din politică, un client al presei de investigaţie şi un protejat al prichindelului malefic Mihai Voicu. Rezultatele de la europarlamentare indicau clar că, în bună măsură, primarii liberali din Dolj fuseseră amanetaţi de PSD sau de PD-L. În cele din urmă, s-a ajuns la un compromis, care avea să se dovedească toxic. A fost păstrat în rol de şef al filialei ineficientul Oprea, urmând ca restructurarea organizaţiei să aibă loc după alegerile prezidenţiale, presupunându-se că va fi declanşată o competiţie internă mai mult decât benefică. Repet, implicarea mea a fost episodică şi se circumscrie în limita simpatiei pe care i-o port de mulţi ani lui Crin Antonescu. Totuşi, lucrurile au ieşit exact pe dos. Orice tentativă de a relansa filiala liberală în cel mai roşu judeţ al ţării a fost blocată de grupul dominant al servitorilor PSD. Acest lucru e evident în campania electorală. Craiova este plină de bannere, panouri şi mashuri cu Băsescu şi Geoană. La jumătatea campaniei, în Craiova nu s-a pus nici măcar un banner pentru Antonescu. În vreme ce contracandidaţii au zeci de panouri electorale, echipa de campanie a PNL Craiova nu a amplasat afişe simple nici măcar în toate locurile puse la dispoziţie prin lege. Nu s-au organizat nicio conferinţă de presă şi nicio acţiune electorală, cu excepţia zilei în care Theodor Meleşcanu s-a aflat în Dolj. Situaţia în judeţ nu diferă prea mult, excepţie făcând câteva localităţi, în care responsabilii de zonă au scos bani din buzunar şi organizaţiile încă nu s-au pulverizat.

Sper că nu se va găsi nimeni care să aibă obrăznicia de a încerca să-mi explice o strategie originală aplicată de liberalii craioveni, care mizau eventual pe implicarea extratereştrilor în campania electorală şi amplasarea de către ei a bannerelor şi panourilor pentru Antonescu. Se mizează pe voturile pe care Antonescu le va obţine în mod natural în mediul urban, pentru a se împăuna unii fără muncă şi fără cheltuieli. O justificare şchioapă a fost trântită cum că se face doar campanie din uşă în uşă. Nici asta nu se face, că nu a văzut nimeni echipele liberale. Şmecheria nu ţine. În Vâlcea şi Gorj este cu totul o altă situaţie, liberalii fiind cel puţin la egal cu PSD şi puţin în urma PD-L din acest punct de vedere. Adevărul e simplu şi de necontestat: în Dolj, campania electorală a lui Crin Antonescu a fost trântită. Crin, de ce mi-a fost frică, n-ai scăpat!
(ÎN OBIECTIV, Ediţie Specială)

2 comentarii:

katrina spunea...

Antonescu are sanse reale sa castige , nu numai sa intre in turul 2. Este singurul care are un program concret care ne va aduce beneficii pe termen lung.

Maria Tomoiaga spunea...

Eu voi vota Crin Antonescu!
indiferent de ce se va intampla, Crin mi-a castigat increderea. In plus, NU am incredere sa il ma las pe Basescu inca 5 ani la putere!