luni, 18 ianuarie 2010

Geoană, perpelit la flacăra violetă

“Soţul meu a fost atacat energetic foarte mult în campanie!” Gata, s-a dezlegat misterul înfrângerii suferite de Geoană în faţa lui Traian Băsescu! Explicaţia ne-a fost oferită chiar de Mihaela, soţia preşedintelui PSD, cea care a confirmat teoria halucinantă a lui Viorel Hrebenciuc.

Unii băieţi din PSD, care păreau nişte inşi de treabă şi la locul lor, au început să caute persoanele înzestrate cu capacităţi paranormale care au făcut parte din grupul lui Băsescu. În locul unei analize serioase privind incapacitatea lui Mircea Geoană de a răspunde decent unor atacuri verbale ale adversarului său, se lasă cu prosteală în grup. Cel mai mare partid de opoziţie pare un salon de psihiatrie. Forţa roşie a fost înfrântă de flacăra violetă din imaginaţia lui Hrebenciuc. Criza economică şi incoerenţa Guvernului PD-L+UDMR sunt ignorate de cei mai mulţi lideri social-democraţi, în timp ce lor le stă mintea la culoarea puloverului purtat în campanie de Băsescu şi la ciorapii Elenei Udrea!

Cum i-am putea lua în serios pe cei care, având întreg suportul opoziţiei, au pierdut lamentabil în faţa unui preşedinte care, în ciuda manevrelor portocalii, deconta un mandat semiratat? Crin Antonescu i-a pus la dispoziţie lui Geoană un proiect politic fezabil, cu un posibil premier Klaus Johannis acceptat de electorat. Liberalii au jucat, în cea mai mare parte a lor, pe cartea parteneriatului cu social-democraţii, plus sprijinul real al minorităţilor. Cu toate acestea, Băsescu a câştigat încă un mandat.

De ce se feresc social-democraţii să dea un răspuns neechivoc în privinţa eşecului lor? Geoană şi fervenţii săi susţinători dau vina pe atacurile energetice. Mitrea şi Năstase sar la gâtul învinsului şi arată că vina este a Prostănacului, în vreme ce Iliescu zâmbeşte fără motiv. Adrian Severin, un alt înţelept care nu a mişcat un beget în campania electorală, aruncă totul pe mesajul negativ al lui Băsescu şi pe vizita nocturnă a lui Geoană la Vântu. Trist pentru un partid care nu are lideri cu adevărat responsabili şi pozează în victime ale atacurilor de panică. Le consider doar simple atacuri de prostie endemică şi o modalitate puerilă de a găsi scuze neghioabe. De ce oare nu au capacitatea de a găsi adevăratul motiv al înfrângerii la alegerile prezidenţiale?

Da, într-adevăr, când nu ai capacitatea de a însăila măcar un program anticriză şi de a oferi câteva soluţii economice, poţi da vina pe atacurile de magie neagră şi pe flăcări violete.

2 comentarii:

Daniel spunea...

Pai cred ca este o strategie din interior ca sa-l faca de cacao pe Geonel.
Nu m-ar mira ca prin februarie sa-l faca disparut prin Canada, pe motiv de J.O. de iarna.

Avand in vedere experienta de ambasador in America de Nord, Geonel ar fi cel mai potrivit sa poarte flacara olimpica pentru delegatia Romaniei.

Ghiciti ce culoare va avea flacara? :)

Si asta nu e tot.

Desi violetul nu este printre culorile oficiale ale cercurilor olimpice, daca ne uitam pe imagini vedem ca in foarte multe dintre ele cercul din stanga are culoarea violet.

Nici acum nu mai credeti in teoria conspiratiei?

Mai multe aici:
Natural, cu DA - NU

Cocea Romulus spunea...

Eu as intreba alteva: nu cumva social-democratii au vrut sa ne insele vigilenta? Daca ei au crezut ca Romania anului 2010 a ajuns suficient de tembela pentru a crede orice? Pentru ca mintea mea refuza ca dupa 20 de ani de democratie, sa nu fim suficient de barbati sa recunoastem esecurile pentru a merge mai departe. Se pare ca rolul nefast al sotiei in politica, l-a dus pe acesta la extremul ridicolului, chiar si daca ocupa a doua functie in stat. Imi este groaza sa ma gandesc ca daca o data as merge cu avionul pana la Succeava, la aterizare, comandantul mi-ar spune pe pista: "stii, eu tot timpul am vazut pe aripi niste flacari violete". Aproape ca as innmarmuri. Insa tot presa este de vina. Cand totul parea sfarsit si cand curtea constitutionala anuntase oficial rezultatele, Geoana cel Vanat, a declarat ca recunoaste decizia curtii dar ca el va continua lupta sa in cautarea adevarului despre fraudarea alegerilor. NIMENI DIN PRESA NU A ACORDAT IMPORTANTA CUVENITA. Sa nu uitam ca Romania gafaia fara guvern, pentru ca guvernul anterior fusese trantit de psd+pnl. Totusi, ma intreb daca si chestia cu "flacara violeta" era trecuta cu vederea de catre presa, unde am fi ajuns cu imaginatia politicienilor?