joi, 6 mai 2010

Băsescu: ,,De la 1 iunie, pensiile scad cu 15 la sută, salariile bugetarilor cu 25 la sută,,

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu puţin timp, că pensiile vor scădea cu 15 suta, salariile din sistemul bugetar cu 25 la suta, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".
Preşedintele a menţionat că pensiile vor scădea cu 15%, iar salariile din sistemul bugetar vor scădea cu 25 la sută, inclusiv salariul minim.
Băsescu a dat ca exemplu subvenţiile pentru încălzire. El a menţionat şi că vor fi reduse masiv subvenţiile care se acordă în acest moment.

Băsescu a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15 la sută. "Vreau să aveţi în vedere următorul lucru: salariile personalului bugetar reprezintă 28 la sută din buget (...) Cheltuielile sociale reprezintă 12 la sută din PIB, ceea ce reprezintă peste 35 la sută din bugetul de stat. Facem o socoteală elementară să ştim unde am ajuns: 62 la sută din buget. Ne întrebăm cum mai putem aloca bani suficienţi pentru şcoli, pentru spitale, pentru funcţionarea Armatei, a Poliţiei?", a spus preşedintele.(MFax)

CUM APRECIAŢI MĂSURILE ANUNŢATE DE PREŞEDINTELE BĂSESCU ŞI CARE VOR FI ADOPTATE DE GUVERNUL BOC?

Niciun comentariu: