vineri, 23 iulie 2010

PSD+PNL= 66 la sută !? - un sondaj ,,de vară,, şi câteva întrebări

De parcă subiecte zemoase precum ,,sinuciderea Mădălinei Manole,, sau ,,dezgroparea Ceauşeştilor,, nu erau suficiente pentru a umple agenda televiziunilor ,,de ştiri,, , a venit şi sondajul livrat la comanda Institutului de Politici Publice. Buuun, că tot îşi face încălzirea prezidenţiabilul D. Diaconescu...

La întrebarea ,,Care dintre cei 3 candidaţi la preşedinţie în 2009 credeţi că ar fi astăzi cel mai potrivit pentru situaţia curenta din ţara ?,,, 43 la sută dintre respondenţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32 la sută pe Mircea Geoana şi doar 19 la sută pe Traian Băsescu.
CE ROST ARE ACEASTĂ ÎNTREBARE ŞI NU UNA PRIN CARE SĂ TESTEZE DIRECT ÎNCREDEREA ÎN ACTUALUL PREŞEDINTE? UNDE ESTE PONTA ?

În ceea ce priveşte preferinţele pentru viitoarele alegeri parlamentare PSD ocupă primul loc, cu 40 la sută, urmat de PNL - 26 la sută, PD-L - 12 la sută, UNPR - 7 la sută, PRM - 7 la sută, UDMR - 5 lasută, dar este vorba doar despre românii care au declarat că vor merge la vot.
PSD+PNL= 66 LA SUTĂ, ADICĂ EXACT CÂT FSN ÎN 1990 ! DEH, NU CUMVA PNL SĂ FIE PRINCIPALUL PERDANT PE TERMEN MEDIU ŞI LUNG, SOCIAL-DEMOCRAŢII PUTÂND ALCĂTUI VIITORUL GUVERN DOAR CU UDMR SAU CHIAR MONOCOLOR !
APARE UNPR CU UN PROCENT CARE AMINTEŞTE DE ASCENSIUNEA CURIOASĂ A PLD, FĂCĂTURA LUI STOLOJAN. SE PARE CĂ PDL RECUPEREAZĂ PROCENTELE PIERDUTE PRIN FORMAŢIUNI SUROGAT... DE CE ?

Sigur, se pot aduna multe întrebări după un astfel de sondaj ,,de vară,, doar dacă-l luăm în serios... Cui serveşte diversiunea IPP? Reacţii precum cea a europarlamentarului Cristian Preda ne arată că o anumită grupare din PDL, apropiată preşedintelui, nu se simte inconfortabil... în schimb, premierul Boc transpiră abundent şi nu doar din cauza căldurii !

Niciun comentariu: