miercuri, 15 septembrie 2010

Udrea este drăcoasă. Dar şi mobilată?


 Într-un puseu extatic, Vanghelie a făcut şapagatul în faţa ministrei (nu pot să-i spun pur şi simplu ministru…) Elena Udrea, producând încă o mărgică a gândirii sale de ins educat doar cu cărţile de joc. “Udrea este drăcoasă şi mobilată” glăsuieşte eminenţa tuciurie a PSD. Am mai spus-o: dacă băieţii lui Ponta se abţin şi nu spun nimic, au mari şanse să se trezească aruncaţi la guvernare, fie de votul popular negativ la adresa portocaliilor, fie printr-o combinaţie care să-i lase pe centură, încă patru ani, pe penelişti. Probabil că Vanghelie o fi citit declaraţia de avere a Elenei Udrea şi o fi vrut să spună că duduia este tare la imobiliare. Da, imobilată, nu şi mobilată!

Noua perluţă născută de gândirea mediocră a lui Vanghelie este legată de o pseudo-analiză electorală la care şi acesta şi-ar fi adus contribuţia, în discuţie fiind o eventuală cursă pentru Primăria Generală a Bucureştiului. Titanul din sectorul 5 al Capitalei nu se teme decât de Udrea, pe care o vede drept un candidat redutabil în comparaţie cu plevuşca de la celelalte partide. Vă imaginaţi că vreun intelectual sau om de afaceri veritabil, cu afaceri curate şi cu un trecut rezonabil, nu are nicio şansă în faţa celor doi. Nici nu poate fi contrazis. În spatele celor doi stau maşinării electorale probate, capabile să ridice în slăvi orice nulitate, lipsită de onoare, inteligenţă sau dorinţă de a realiza ceva pentru comunitate. Ştim deja că sistemul îi elimină pe indivizii care excelează, promovând obedienţa în detrimentul competenţei şi imoralitatea în locul cinstei. Vanghelie şi Udrea sunt produsele acelei democraţii originale pe care o dorea edificată tovarăşul Ion Iliescu în România. Avem exact acel tip de societate construit din compromisuri succesive şi de mutilări ale spiritului civic până la stadiul de caraghiozlâc.

Lumea acestor Elene Udrea şi Mariani Vaghelie este structurată incredibil de solid. Mă tem că nici măcar un accident democratic, fie acesta scrutin general cu un rezultat surprinzător pentru “sistem”, fie presiune exercitată de forurile europene, nu va produce eliminarea acestei ordini împotriva naturii instaurate la noi. Viitorul este sigur pentru ei. Udrea este mobilată şi drăcoasă, adică tipul de femeie care ştie să ce este mardeala şi nu se sperie de băieţi şmecheri ca Vanghelie: prinsă la colţ, ba cu achiziţii cu dedicaţie, ba cu licitaţii măsluite, duduia scote ghearele şi te scuipă-n faţă aşa cum a învăţat la Pleşcoi! Abia aştept o bătălie între cei doi titani pe care politica ni-i vâră cu forţa în vieţile noastre. Să vezi atunci dispută intelectuală de anvergură şi câtă uzură de neuroni între reprezentanţii oamenilor de succes ai democraţiei originale!

Niciun comentariu: