duminică, 8 iulie 2012

M-am săturat de cei care conduc România!

Domnul președinte Traian Băsescu și domnul premier Victor Ponta au uitat de țară. Imposibil de înțeles unde se regăsește interesul public, interesul național și grija pentru fiecare român în ceea ce fac respectivii domni. Este dificil să fii român și să-ți ții cumpătul când vezi cât de jos au ajuns cei care, printr-un hazard numit democrație originală, conduc România. Dacă prin vot am încredințat un mandat de reprezentare acest act înseamnă, din punctul meu de vedere, o responsabilizare maximă a celor aleși. În primul rând, respectivii au obligații și abia în plan secund… privilegii.

Aș fi vrut ca acest text să fie scris într-o notă ironică, glumind pe seama orgoliilor politicianiste și meschinăriilor afișate nonșalant de respectivii domni mai sus menționați și de susținătorii lor. Nu pot să scriu cu detașare când niște neinsprăviți, de la înălțimea statutului de înalți demnitari, își bat joc de noi toți.

Domnilor, România nu se împarte în două tabere. Nu suntem “cei care vă susțin și cei care nu”. Chiar dacă așa vi se pare așa după ce organizați, în manieră originală, alegeri pe care le câștigați prin rotație tot voi, această țară este locuită de oameni cărora nu le pasă cine zboară spre Bruxelles dar sunt preocupați să-și păstreze un statut demn pretutindeni. Se vede limpede că vouă chiar nu vă pasă și nici nu aveți capacitatea de a reprezenta România. Nu sunteți făcuți pentru asta. Este războiul vostru politic în care noi suntem prizonieri. Pur și simplu, cred că poporul român a devenit o povară pentru voi !

EDITORIAL - Ora de Dolj

Niciun comentariu: